Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е одобрило, чрез Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), отпускането на 2 561 222,01 лв. с ДДС за изграждането на водопровод и канализация по няколко улици в ж.к. „Васил Левски“. Това съобщи на днешния брифинг с местните медии кметът на общината Иван Гавалюгов. Цялото име на проекта, с който общината е кандидатствала, е: „Изграждане на ВиК инфраструктура за обект УМС - Югоизточен обход на ж.к. Васил Левски и УМС - Вътрешноквартални улици в ж.к. Васил Левски за реализация на част от улична мрежа на гр. Ботевград, община Ботевград, област Софийска“.


„Кандидатствахме още през миналата година пред ПУДООС за осигуряване на средства за изграждането на водопровод и канализация в ж.к. „Васил Левски“ по улици, които са в регулация, но не са реализирани в годините. Най-общо казано – тези улици свързват Стария изток с новата част на квартала. Водопровод и канализация ще бъдат изградени и по продължението на ул. „Захари Стоянов“ до ул. „Изгрев“. Сумата, която бе одобрена от ПУДООС, е в размер на 2 561 222,01 лв. с ДДС.“ – обясни Гавалюгов.


В близките дни предстои подписването на договор между Община Ботевград и ПУДООС. След това ще бъде проведена процедура за избор на изпълнител на проекта.