Актьорът Владимир Ангелов е главен художествен ръководител на лятна филмова студия за юноши, която ще се проведе това лято в Боженица. Той е завършил НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов. Освен това пише стихове и композира музика.
Културно-образователният проект е подкрепен от национален фонд „Култура”. „Целта ми е юношите от района да се запознаят с основните принципи за изработване на качествено и интересно видео съдържание. Те ще се докоснат до професията на сценариста, режисьора, актьора, монтажиста.  Ще получат по-креативна визия и поглед по отношение на използването на платформите за социално общуване като Facebook, Instagram, YouTube и Tik Tok. И най-важното според мен – ще имат една по-добра интернет култура сред своите връстници, ще споделят свое авторско видео съдържание” – споделя Владимир Ангелов.

Всички приети юноши ще участват напълно безплатно в студията и ще имат осигурен безплатен транспорт от тяхното населено място до с. Боженица и обратно. На всички участници ще бъде направена застраховка за деца по време на участие в организирани мероприятия.

Всяка една студия ще се състои в рамките на един календарен месец и ще има четири 3-часови занятия и два 6-часови снимачни дни или общо 24 часа занимания.
- първата студия ще започне на 10 юни и нейните занимания ще се провеждат през уикендите на месеца
- втората студия ще започне на 4 юли и нейните занимания ще се провеждат през делничните дни на месеца
- третата студия ще започне на 1 август и нейните занимания ще се провеждат също  през делничните дни.

Проектът е насочен към деца, които имат творчески потенциал на възраст между 12 и 16 години.
Кандидатстването става със съчинение, видео-история или видео-монолог. А темите са по избор: „ Сам вкъщи онлайн”, „Мрежата” или  „Офлайн”. Материалите се изпращат на  на ел. поща mailbox@bozhenitsa.art, като надлежно обозначите трите имена и години на кандидата, телефон и ел. поща на родител за връзка.

Кандидатстванеторябва да бъде с изричното съгласие и на двамата родители. Телефонът за връзка с Владимир Ангелов е 0888996021.