Международният фестивал “Единството е сила“ се пренесе днес в Трудовец. Преди това домакин на събитието бе детска градина “Кокиче“ в ЖК "Васил Левски" в Ботевград. Малчуганите от детското заведение също станаха част от форума със своя програма, изпълнена с песни и танци. Сред публиката бяха обитатели от Дома за възрастни хора “Д-р Адриян Атанасов“ и от ОУ “Св. св. Кирил и Методий“. Затова и концертът бе озаглавен “От 3 до 103“, да припомним, че най-възрастният жител на Дома навърши 101 години през април. 


В Трудовец участниците бяха посрещнати изключително топло и сърдечно. Приветствие към тях отправи кметът на селото Еленко Иванов. 


Както бе обявено по програма, големият концерт бе предхождан от работилници по музикални изкуства в ОУ “Любен Каравелов“.  Пианистката Силвия Младенска посвири на децата и им разказа за клавишния инструмент. Тя им показа как се правят различни музикални инструменти от подръчни материали. 


Младият тромпетист Никола Вушовски сподели с присъстващите историята и особеностите на тромпета.


Към гостуващите участници в концерта, който се състоя в големия салон на Народни читалище “Никола Ракитин“, се присъединиха и представители на домакините – детски фолклорен танцов състав “Жар“. 


А каква бе атмосферата по време на събитието в Трудовец, вижте от снимките, които публикуваме!