Александър Везенков и Олимпиакос седнаха на трона в Гърция за втора поредна година. Българинът и неговите съотборници спечелиха служебно срещу Панатинайкос в четвъртата среща от финалната серия в зала „О.А.К.А“, която в крайна сметка бе прекратена при резултат 63-35 в тяхна полза. Причината са чутовните скандали, които се разиграха в края на третата част, когато феновете на "детелините" спряха мача заради хвърлянето на предмети и бомбички по пейката на резервите на гостите.


Това доведе до изпразване на спортното съоръжение, което започна да се случва, за може двубоят да продължи нормално. В този момент обаче привърженици на „зелените“ отново се разбесняха и започнаха да чупят седалки и органите на реда се намесиха на бърза ръка.


 Напрежението продължи да ескалира, тъй като запалянковци на ПАО направиха опит за нахлуване в съблекалнята на „червено-белите“. Впоследствие тримата рефери взеха окончателното решение мачът да бъде прекратен. Минути по-късно стана ясно, че тимът от Пирея е обявен за шампион.


Прекратяването се оказа достатъчно за селекцията на Йоргос Барцокас да приключи спора за златото с 3-1 победи срещу състава, воден от Христос Шелис. Така „червено-белите“ затвърдиха доминацията си през сезона, в който сгазиха всичко по пътя си в елита на южната ни съседка и се поздравиха с 14-та титла в своята история. Тимът от Пирея може да се похвали и с требъл, след като по-рано през кампанията добави във витрината си Купата и Суперкупата на Гърция.