Младежки театър “Карнавал“, с ръководител Мирослав Йорданов,  представи пиесата “Сако от велур“ на традиционните  театралните празници в Хисаря. Всяка година, в продължение на седмица, те събират любителски театри от цялата страна. Форумът няма конкурсен характер, но награда има и тя е безценна – интересът на публиката. Нашите млади театрали я получиха - играха пред пълен салон.


Българската класиха в жанра “Сако от велур“ на Станислав Стратиев беше много добре интерпретирана от актьорите от младежкия театрален състав на Ботевград. С нея приключиха театралните празници на град Хисаря за 2023 година, което беше обявено от кмета на общината инж. Пенка Ганева. Това съобщава сайтът на Народно читалище “Иван Вазов – 1904 год.“.


Участници получиха грамоти, които удостоверяват участието и доброто им представяне. Организаторите им благодарят за прекрасните културни дни, изпълнени с много талант, емоции и настроение!


Тазгодишните театрални празници в Хисаря преминаха под наслов “Заедно за Дими“ – 21-годишна студентка от Пловдивския университет, която се бори с коварна болест /злокачествен рак на костта/ и се нуждае от помощ, за да живее.