С това име тази изложба ще се помни дълго в града ни. Особено тези, които присъстваха на откриването.


Както сподели наша съгражданка: такава изложба не знам да е правена дори и в чужбина. На нея може да й се вярва, защото е пътувала много извън страната.


Оригиналното в случая е, че авторката Весела Георгиева е използвала за своите картини оцветена вълна. Вместо бои, но е постигнат неочакван ефект, както при нарисуваните картини. Вероятно и заради неочаквания и невиждан до сега начин на „рисуване” Като се прибави разнообразието от теми начин, се е получил изключително красив ефект за цялата изложба. Всяка една картина грабва вниманието на посетителите още с първото докосване на ценителите на художественото изкуство.


На вниманието на посетителите са представени 57 картини, коя от коя по-хубава.


„ Толкова са красиви, че ми е трудно да си избера картина”- сподели една от  желаещите да притежава картина.  


Изложбата беше открита в съответствие на програмата за празника на Етрополе. Присъстваха Станка Димитрова – заместник-кмет, Христо Андреев – председател на Общинския съвет и неочакван  броя граждани, любители на художественото изкуство.


Приветствие  към авторката отправиха Станка Димитрова, която откри изложбата с думите:„свидетели сме на уникална изложба, която не е правена до сега в Етрополе.


Искам да поздравя авторката и да й пожелая повече изложби и нови творчески дръзновения.”


Владимир Александров – заместник-директор на „Елаците-МЕД” също поздрави авторката с изложбата с пожеланието за нови творчески успехи.


Празникът на града отмина, но изложбата „ЖИВОТ В ЦВЕТОВЕ” - ЖИВОПИС ОТ ВЪЛНА продължава да е най-коментираната тема в града и ще остане за дълго време в съзнанието на етрополци.


Картините са на разположение на желаещите да ги видят, до 1 септември. 


 Текст и снимки: Христо Христов