Катя Антонова е автор на поредицата “Феята от захарницата“ и на книгите “Двете кралства“, “Рибка“, “Принцесешки истории“ и други. Тя е отличена като най-четен детски автор за 2022 година на осмата церемония по връчване на наградите на Столична библиотека. През 2021 година зае второ място. 


Катя Антонова е и един от собствениците на издателство “Рибка“, което навърши десет години. 


А че децата харесват и четат нейните книги, спор няма. Доказателство за това бе интересът при който премина днешната среща с писателката в Общинска читалищна библиотека “Иван Вазов“ в Ботевград. Детският отдел беше изпълнен с деца, които буквално я обсипаха с въпроси: “Защо феята се казва Ванилия?“; “Защо Ванилия става приятелка с Филип?“; “Как Ви хрумна идеята за самата книга?“, “Колко време Ви отнема да напишете една книга?“ – бяха част от тях. 


Катя Антонова сподели с децата, че за първи път е в Ботевград и се радва на срещата с тях. А на въпроса: “Какво ми препоръчвате да видя във вашия град?“, всички вкупом отговориха: “Парка.“. 


Получи се сърдечна и непринудена дискусия. След свободния разговор, децата поискаха отново да чуят откъси от любимите си книжки, но този път прочетени от самата авторка. А накрая тя раздаде автографи на всички желаещи, като за целта показа специална химикалка с перо.   


Катя Антонова гостува в Ботевград по покана на Общинска читалищна библиотека “Иван Вазов“. Срещата се проведе като част от инициативата “Весело лято в града“ на Община Ботевград.