Той бе представен днес от професионалното ръководство на МВР, в лицето на главния и заместник-главния секретар


Пред началниците на районни управления и структурни звена на областната дирекция гл. комисар Петър Тодоров изказа своето задоволство от постигнатите при предишното ръководство на дирекцията резултати и подчерта още веднъж основните приоритети, работата по които следва да бъде особено активна и ефективна: противодействие на незаконната миграция, пътнотранспортния травматизъм и борбата с наркоразпространението.


От своя страна, гл. комисар Живко Коцев изказа благодарност към състава на дирекцията, която оглавяваше до назначаването му като ВПД заместник-главен секретар на МВР, за усилията и професионализма на всички служители, като отправи към тях личния си апел – да не отстъпват от постигнатото ниво и да работят все така  усърдно и занапред.


Ст. комисар Тихомир Ценов благодари за оказаното му доверие и увери, че ще вложи цялата си енергия в надграждане на постигнатите резултати, за което ще разчита на компетенцията и професионализма на целия ръководен и изпълнителски състав.


Ст. комисар Тихомир Ценов има 20-годишен професионален опит в системата на МВР, като е заемал последователно различни длъжности, сред които и ръководни в СДВР, ОДМВР-Перник и ГДБОП. Награждаван многократно за постигнати професионални успехи. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 24 юли 2023 г. временно е преназначен за директор на ОДМВР-София.