Детската площадка срещу ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“ ще бъде обновена. Това съобщи кметът на общината Иван Гавалюгов по повод запитване и публикувани снимки на амортизираните детски съоръжения, които се намират на тази площадка


“Запознати сме, имаме ги предвид. Все по-малко остават неремонтираните детски площадки в Ботевград. Предвидили сме и вече имаме сметки за благоустрояване и облагородяване на това пространство – между “Витоша“ 2 и ул. “Гурко“ 48 – кооперацията, за подмяна на настилките. Респективно в този ремонтен процес ще обновим и мястото за отдих и съответно ще бъдат поставени нови детски съоръжения, обясни кметът Гавалюгов. – Трябва да вървим по някакъв географски принцип – от Арена Ботевград по протежението на ул. “Георги Сава Раковски“ се смени настилката – асфалтова, тротоарна, облагородиха се междублоковите пространства на ул. “Бенковски“ – около кооперацията, която беше междувременно  санирана, на ул. “Васил Левски“ 39 – това междублоково пространство беше изцяло облагородено преди няколко години.


Преди няколко седмици беше облагородено пространството около кооперацията на кръстовището на ул. “Васил Левски“ и “Георги Сава Раковски“. Продължавайки ремонта в северна посока, предстои облагородяване на градинката на “България“ 16 и въобще на междублоковото пространство на квартал 77 – “България“ 16, 14, 12 и 10. И продължаваме по посока Автогарата. Следващия обект, които ще облагородим, това е “Витоша“ 4, 6 по посока “Витоша“ 20. Там предстои подмяна на настилка, асфалтиране, оформяне на паркоместа и разбира се, монтиране на детски съоръжения. Така че се спазва последователност.


Едновременно се работи и в други части на града – ЖК “Саранск“ – междублоковите пространства на блокове 4, 3, 2 и 1, където вече е сменен водопроводът. Имаме избран изпълнител и предстоят строително-ремонтните дейности. 


В момента сме в процедура за избор на изпълнител  на проекта за благоустрояване на ЖК “Васил Левски“ – зона 2, която включва кооперацията зад детската площадка и продължава в източна посока.  Срокът за подаване на оферти изтече. Три фирми са подали документи.   


В ход е благоустрояването на стадион “Светкавица“. Там също се предвижда изграждането на спортни терени и площадки, паркова зона, детска площадка. В целия град имаме благоустройствени дейности, които се извършват успоредно с подмяна на водопровод и ремонт на тротоари. След подмяна на водопровода ще бъдат асфалтирани улиците“, коментира кметът Гавалюгов.


От обновяване се нуждае и детската площадка при блоковете на улиците “Патриарх Евтимий“, “Ваньо Македонски“ и “Александър Стамболийски“. То е предвидено в проекта за благоустрояване на това междублоково пространство, реализацията на който ще започне през следващата година.