Вчера в поредния епизод на Survivor Али се осмели да предложи брак на приятелката си Ива. Предложението обаче беше прието с резерви от част от участниците. Според повечето от тях Али просто се опитва да умили останалите, за да не гласуват срещу него. Въпреки това Здравко Здравков прие да бъде кум на евентуалната сървайвърска сватба.

Първи на съвет се събраха членовете на Мого Мого. Георги Вънов до последно вярваше, че именно той ще бъде следващият изгонен. Галя, която вече всички наричат "Генералът" обаче беше решила, че оцеляването трябва да напусне Силвия Радулова. По всичко личеше, че мотористката е имала уговорка с останалите да гласуват срещу Вънов, защото единствено тя гласува срещу него. Жоро пък даде своя глас срещу Генерала. Самата Галина очевидно не беше простила на Радулова заради факта, че в няколко поредни съвета тя гласува срещу нея. Отмъщението й доведе до изгонването на Силвия Радулова.

Опасенията на Николай Мартинов, че ще бъде изгонен от племето се оказаха верни. Съветът на Пачека отново предизвика дразги между него й Али. Бургазлията реши да напомни на Мартинов, че се е държал агресивно с него. Бащата на близначките прие нападките с насмешка и се извини на Али за критиките си срещу него, но не скри факта, че ненавижда съплеменника си. В атаката срещу Николай се включи и плувкинята Евгения, която сподели, че на няколко пъти е отклонявала предложенията на Николай за коалиция и че той е прекалил в стремежа си да я привлече на своя страна. В крайна сметка всички в племето бяха единодушни, че Николай е най-добре подготвеният участник в оцеляването, което беше и причината за изгонването му.