Тази вечер в Survivor: Островите на перлите дуелът между Николай и Силвия ще приключи и един от тях ще получи шанс да се завърне в оцеляването и най-накрая двете племена ще се обединят.

След като бяха изгонени от племената си, Николай Мартинов и Силвия Радулова приеха предизвикателството и се изправиха един срещу друг в най-дългия дуел в оцеляването.

Двамата бяха затворени в клетки без вода и храна. Целта пред всеки един от тях беше да издържи колкото може по-дълго. Този, който спечели дуела, получава шанс да се върне в играта отново.

На специална церемония Мого Мого и Пачека върнаха старите си отличителни знаци и получиха тези на новото обединено племе - Балбоа.

Членовете му ще се изправят в изпитание за имунитет, но този път победителят ще получи по-различни права, които отново ще накарат всички в играта да преосмислят стратегиите си. Участниците трябваше да подредят пъзел с числа. Печели този, който първи се справи със тях. Победител бе Яна Маринова.

Докато в Балбоа оцеляващите се отдадоха на танци и стратегии, Силвия и Николай преживяха един от най-кошмарните си дни. Въпреки тежките условия бащата на близначките заяви, че е готов дори да пие от урината си, ако се наложи да стои по-дълго в клетката.