Веднага след като се събудиха участниците започнаха да правят разбор на преживяното по време на унификацията. Яна не спести суперлативи за Ваня, като каза че военната е била най-секси на партито. Овации за танците си получи и плувкинята Женя както и Али, Иван и Спас. Докато едни се веселяха, други вече крояха стратегии. В интервю Спас сподели, че не се чувства комфортно в обединеното племе, защото Иван в прав текст му е казал, че ще бъде първият изгонен.

Още преди да се опомнят след запоя членовете на Балбоа получиха и своето първо задание. Сървайвърите изпратиха Жени и Гергана в близкото село Сабога, за да пазарят продукти и инструменти за 120 долара. Оказа се, че в селото има само един магазин, което накара момичетата да влизат по къщите и буквално да купуват мръсните посуда от местните жители. По пътя си срещнаха и деца носещи банани, които момичетата излъгаха безпроблемно и само срещу няколко бисквити успяха да вземат около 30 банана. Накрая стигнаха и до местния свещеник, който ги благослови, а те направиха дарение на църквата с остатъка от парите си. Така доволни се запътиха към първата игра за имунитет където ги очакваха останалите им съплеменници. Този път играта се състоеше от три етапа -  в първия те трябваше да съберат по два символа. Във втория – да минават под и над греди, разплитайки въже. В третия -  да преминат през греди и да стигнат на специална платформа. До последно играта си оспорваха Спас и Яна Маринова, но в крайна сметка самбистът се оказа  по-бърз. Така Спас обърка сметките на всички в племето, защото освен личен имунитет той получи правото да посочи четирима от съплеменниците си, за които останалите ще могат да гласуват за изгонване по време на предстоящия съвет.

Докато членовете на Балбоа се състезаваха за имунитет Николай и Силвия продължиха да стоят в клетките, борейки се за шанс да се върнат в играта. И двамата за пореден път разкритикуваха повечето от бившите си съплеменници, като Радулова заяви, че вместо не, в клетката е трябвало да бъде Галина, наричайки я “мръсница”.
В крайна сметка след 48 часа “Малкото Силве”, както я наричаха съплеменниците й, че не може повече и трябва да напусне оцеляването. Така на практика тя върна Николай в играта, който получи възможност да отмъсти на останалите и да покаже на дъщерите си, че и сам човек може да стигне далеч в оцеляването.