От 1 октомври тази година две социални услуги – “Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства“ и “Център за обществена подкрепа“, ще функционират като делегирани от държавата дейности. Те ще бъдат включени в списъка на второстепенните разпоредители с бюджет на Община Ботевград. Това се посочва в докладна записка, в която общинската администрация иска съгласието на местния парламент. Предложението е включено в дневния ред на предстоящото извънредно заседание на ОбС Ботевград. 


В проекта на решение се предлага още да се извърши прехвърляне на активите на двата центъра, придобити като собственост на Община Ботевград към датата на приключване на проекта. 


Дневният център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства е с капацитет 30 потребители, помещава се в сградата на ОУ “Васил Левски“, а Центърът за обществена подкрепа, намиращ се на втория етаж в Младежкия дом – 100 плюс 4 места за спешно настаняване  


И двете социални услуги се предлагат по проекти на Община Ботевград. Те ще продължат да функционират и след приключване на проектите, но като делегирани от държавата дейности, както посочихме по-горе в текста.