Треньорите в детско-юношеската школа на БК “Балкан”, както и служителите в спортната зала, вече три месеца не са получавали заплати. Началникът на отдел “Спорт и туризъм” в общинската администрация Петко Колев, който се води и изпълнителен директор на баскетболния клуб,  им обещал, че трудовите им възнаграждения за месеците август, септември и октомври ще им бъдат дадени във вторник, 4 ноември. За пореден път обаче всички останаха излъгани. Впрочем, нещо напълно  нормално за действията на ръководството на спорта в града, откакто бе назначено преди близо 5 години.


“Трябва да е ясно за какви суми става дума – каза треньорът на момчетата до 14 г. Михаил Михайлов. – Лично аз получавам 250 лева. На месец. Но от дълго време ги вземам на 3 месеца. При проведените няколко разговора с Петко Колев той заяви, че парите наистина са малко. Но и добави, че пък и ние нищо не работим. Лично моят отговор към него е: От това, което се случи последните няколко месеца , цял Ботевград видя колко работи и самият Петко Колев.
Портиерите в спортната зала работят по 15 часа на ден, като комбинират по 2-3 длъжности, но вземат под законовия минимум, който е 220 лева. Единствено треньорите, заедно с родителите, осигуряват топки, екипировка и пособия за тренировъчния процес на всички групи подрастващи – нещо, което е задължение на ръководството на баскетболния клуб, от чието име играем, казва Мишо Михайлов.

След всичко това Михаил Михайлов задава следните въпроси:

Докога ще продължава тази агония на баскетбола?

Къде са тези 30 000 лева, дадени от Сашо Везенков за детско-юношеската школа на “Балкан”?
Питаме къде са ни заплатите
?


Къде сте и вие самият, г-н Колев? Сляп и глух ли сте за нашите проблеми? “ Как бихте се чувствали 3 месеца без възнаграждения?
Но на вас сигурно не ви пука. Защото, ако ви пукаше, мъжкият отбор нямаше да е в “Б” група.