През 2022 година Световният ден на почистването на планетата, в който за шеста поредна година ще се включи и България, ще се проведе на 17 септември.


Родната кампания „Да изчистим България заедно“ традиционно е една от най-активните в света и тази есен Община Ботевград отново се включва в нея. Изданието през 2022 година е под наслов „Подай ръка на природата“ и цели да пробуди личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, за бъдещето и възпитанието на децата.


Община Ботевград Ви приканва да станете част от доброволците и на 17 септември заедно да изчистим замърсените обществени площи по родните ни места. Организирайте своите близки и приятели в инициативна група по почистване, съберете отпадъците в чували и ги оставете на видно място. Община Ботевград ще има грижата те да бъдат натоварени и извозени, след като сигнализирате на тел. 0879 496144 до 16:00 ч. 


Ръководството и служителите на общината ще се заемат с почистването на силно замърсения пътен участък между Ботевград и Врачеш. Към момента състоянието му е такова, поради минаващия от там тежкотоварен трафик. С цел предотвратяване на нерегламентираното изхвърляне на отпадъци Община Ботевград ще постави контейнери и табели, около местата, където се спира. Предвижда се и поставянето на камери за видеонаблюдение, както и глоби за нарушителите.


Нека да подадем ръка на природата и да изчистим България заедно на 17 септември, след което целогодишно да поддържаме постигнатото!