Намиращият се на пето място в Югозападната трета лига Балкан изхвърли четвъртия във Втора лига Монтана в мач за Купата на България, като го отстрани с 2-1. Днес в септемврийската жега на игрището на Герена в Ботевград зелените направиха обрат срещу професионалния тим, като се стигна  до две продължения по 15 минути.


Гостите първи вкараха гол в 59-та минута след силен удар и добавка в мрежата на Балкан.  Балканци не се стъписаха, продължига да играят добре и в 76-та минута стигнаха до равенство 1-1. Автор на гола бе току-що влезлият в игра Давид Ганчев, който посрещна с точен удар с крак центриране отдясно.


В десетата минута на първото продължение близо до нов гол за Балкан бе Павел Петков, но ударът му срещна тялото на играч на Монтана.  Зелените нанесоха своя удар в 108-та минута.  Точен за Балкан бе Александър Иванов, който остави безпомощен излезлия от школата на Балкан вратар Васил Симеонов-Пумата. И Иванов вкара гола скоро след влизането си на терена. До края балканци удържаха опитите на Монтана да стигне до втори гол и спечелиха абсолютно заслужено с 2-1.


В събога н мач от 9 кръг на Югозападната трета лига Балкан ще гостува на дубъла на Славия.