Представители на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците–Мед -Етрополе“ уважиха учителите и учениците по случай 15 - ти септември.


 


По традиция за всички първокласници имаше изненади. Председателят на сдружението, инж. Владимир Александров, лично връчи подаръците на децата от СУ „Христо Ясенов“.


„Развълнуван съм да се завърна отново в класната стая. Тук срещнах най -добрите си приятели и прекарах най - хубавите си години“ - сподели той.


По идея на инж. Владимир Александров, за началото на учебната година всички училища в общината получиха 3D декори, в реален размер, с лика на своите патрони – Христо Ботев, Тодор Пеев и Христо Ясенов. Фигурите са с реален размер и по този начин всеки ученик може визуално да опознае патрона на своето училище. Подобна инициатива има в много малко учебни заведения в страната.


Ивайло Георгиев, председател на Клуб „Спорт и здраве - Етрополе“, беше официален гост на откриването на учебната година в  ОУ „Христо Ботев“ в гр. Етрополе.  Той връчи поздравителен адрес и приветства ученици и учители, и им пожела да бъдат упорити, амбициозни и позитивни. Първокласниците  и техните  родители останаха  очаровани от вниманието и от раничките, и ученическите принадлежности, които получиха.


В ОУ „Христо Ботев“ – с. Лопян, първолаците бяха най-развълнувани и нетърпеливи. Празникът беше уважен от инж. Иван Мишев - представител на „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед-Етрополе“, който приветства учениците, поздрави ги за началото на учебната година и им пожела да бъдат много старателни в училище, да вярват на своя първи учител, който ще ги води по пътя на познанието. Всяко детенце получи раница с подаръци.


С невероятен трепет в сърцето учениците и учителите  от ПГ „Тодор Пеев“ гр. Етрополе очакваха началото на учебната 2023/2024 година. Инж. Младен Недков честити началото на новата учебна година на учители, ученици и родители и от името на  „Клуб на миньора и минното дело при Елаците – Мед – Етрополе“ подари специално изработения триизмерен модел на патрона на училището.