Жителите на общините Ботевград, Правец и Етрополе, които желаят да се включат в добротворството „Капачки за бъдеще“, могат да направят това в дванадесетата акция на сдружението. Донесените от Вас пластмасови капачки, алуминиеви кенчета и пластмасови бутилки ще бъдат предадени за рециклиране. Очакваме Ви между 9:00 и 12:00 часа на 1 октомври – неделя, в Ботевград, ж.к. „Саранск“, бл. 12, гараж 118, Галя Дикова – 0888193048. След това събраните материали ще бъдат транспортирани до София, съобщиха организаторите.


Освен пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, ще се събират и пластмасови бутилки. Това са бутилки от минерална вода, безалкохолни напитки и бира, които имат означение PET/PETE 1 (в триъгълниче). Те трябва да са напълно прозрачни, прозрачно сини, прозрачно зелени и прозрачно кафяви. Тубите от минерална вода също стават, без тези за диспенсърите. 


Инициативата „Капачки за бъдеще“ е помогнала и продължава да помага там, където общинските бюджети са малки или не добре планирани, където държавата я няма, където има животоспасяваща нужда.


ЗАЕДНО за 6 години дарихме 22 кувьоза, 5 детски линейки и още над 40 медицински уреда! 


ЗАЕДНО помогнахме на 40 болници в ЦЯЛА България.


ЗАЕДНО спасихме над 1 000 детски живота!


ЗАЕДНО рециклирахме над 1 000 000 кг пластмаса.  


Време е да осигурим линейка номер 6!