Днес започна груповият лов на дива свиня и ловът на местен дребен дивеч. Министерство на земеделието и храните апелира за стриктното спазване на Закона за лова и опазване на дивеча, както и правилата за безопасност по време на лов и за боравене с ловно оръжие. 


МЗХ призовава ловците да бъдат отговорни и бдителни, да следват стриктно правилата за провеждане на ловни излети, да не се допускат инциденти, да пазят собствения си живот и този на колегите си. 


Във връзка с превенцията за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете, ловът на територията на цялата страна ще се провежда при задължително изпълнение на мерките за биосигурност и дезинфекция. Ръководителите лова ще инструктират участниците за повишена бдителност и предприемане на нужните действия при установяване на умрели диви свине или такива с нетипично поведение.


Припомняме, че се намираме в пожароопасен период, в който стриктно трябва да се спазват противопожарните правила за недопускане възникването на пожари в горските и ловни територии в сраната, за опазване на нашите гори и природа.