Александър Везенков продължава да е сред най-обсъжданите имена от началото на предсезонната подготовка на Сакраменто. Спортист №1 на България и "Най-полезен играч" на Евролигата за отминалия сезон подписа с Кингс и му предстои да дебютира в НБА, като за краткото време, за което е в САЩ, вече успя да впечатли съотборници и треньори.


 Медиите не спират да задават въпроси, свързани с него, а отговорите са изцяло положителни.


 Суперзвездата на "кралете" ДеАарън Фокс, който миналия сезон дебютира в НБА, отчете, че Везенков няма да получи т.нар. "новобрански задачи" при дебютния си сезон.


 Обикновено когато младоците влизат директно от колежа, по-опитните играчи ги карат да им носят кафе и храна ежедневно, да носят багажа им при пътуванията и редица подобни задължнеия.


 "Той е на 28 години, няма как да изпълнява новобрански задължения. Играе професионално от вече 10 години (б.р. - всъщност от 12, дебютира за Арис през 2011-а). Може да е новобранец в НБА, но не и в баскетбола, така че това няма да се случи", заяви Фокс.


 "Не играе като новобранец, така че няма как да гледам на него по този начин. Той определено знае как да играе баскетбол, има изключителни умения", пък каза Харисън Барнс, който е един от конкурентите на позицията на Везенков и има зад гърба си 11 сезона при най-добрите, както и една титла с Голдън Стейт през 2015 година.