Учениците от 10-а клас на ПГТМ „Христо Ботев“ Иван Цветанов Триловски и Николас Драгомиров Донкински се класираха на 2-ро място на шестия Национален конкурс с международно участие „България в картини и слово“.


Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси за децата и учениците за учебната 2018/2019 година на МОН. В тазгодишното издание участват  1 717 произведения  от Молдова, Франция, Испания  и всички 28 областни центъра на Република България в разделите есе, рисунка и мултимедия. 


Иван Триловски и Николас Донкински представиха за раздел Мултимедия, възрастова група 9-12 клас, 5-минутен клип „Разходка до Ботевград“. Сюжетът на филма е велоразходка от Ботевград до Стубеля, по време на която представят възможностите на Ботевград и околните селища за туризъм, включително велосипеден и пешеходен. Част от кадрите с колело и записът на текста към филма са на Калоян Крумов от 12-б клас. Тримата ученици участват в клуб „Светът през обектива“. 


Славчо Ивайлов Костов от същия клуб участва със своя сериа снимки на тема "Великден" в Национлен конкурс, обявен от Българска православна църква – Българска патриаршия, резултатите от който предстоят да бъдат обявени.