На 23.10.2023 г., вторник се състоя дебат между кандидатите за кметове на община Етрополе в студиото на „Балканец“. От местната медия бяха поканили всички кандидати да представят своята визия за управление на общината. Беше постъпил и сигнал до медията, че досегашният кмет и кандидат кмет Димитър Димитров предприемал действия за затваряне на рудник „Елаците“. 


„Тези местни избори явно ще са на гърба изцяло на „Елаците“. Има манипулации. Интересът и нападките са ясни, но аз съм дошъл тук, за да  говоря за това, което мога да направя за общината“, категорично заяви Владимир Александров. 


„Виждаме, че в една предизборна платформа няколко партии се обединяват около няколко приоритета – изграждане на пречиствателна станция за питейни води, запазване и създаване на работни места, подобряване на здравеопазването. Въпросът ми е как всеки един от тях би решил тези проблеми?“, възмутено продължи кандидатът за кмет, издигнат от Местна Коалиция „БСП за България“. 


„Питам г-н Димитров какво точно направи за изграждане на пречиствателна станция за питейни води. Питам и другите кандидати, защото аз имам идеен проект и оферта,  които могат да станат факт с правилна комуникация, която в момента няма“, продължи Владимир Александров.


 Кандидатът за кмет на община Етрополе г-н Александров изрази публично и несъгласието си да се търси разделяне, интриги и спекулации между съгражданите му и спрямо него. Изборите са време, когато трябва да се говори за политика, не да се търсят скандали! Самият той заяви, че е човек на действията, а не на приказките и затова ще положи всички усилия да изпълни докрай програмата си. 


„Важно е да имаме общински фонд по бедствия и аварии. Нуждаем се от дневен център за деца с увреждания. Трябва да има мониторинг на водите и въздуха, гама фонд за да  е информирано населението от екологична гледна точка“, подчерта още той.


В заключение той твърдо заяви: „Не искам да закривам футбола, не искам да спирам сечта, но искам тя да е законна. Искам всичко в общината да е на светло и точно това ще бъде моята борба“.


Ако искате да подкрепите Владимир Александров в предизборната надпревара, направете го с №68 в интегралната бюлетина на 29 октомври 2023г.


Цялото предаване може да гледате тук: