Пред препълнена зала”Ботевград” кандидатите за кметове и съветници от партия ГЕРБ се срещнаха с граждани, за да представят своите виждания за управлението на общината през следващите четири години.  
„По време на предизборната кампания се наслушахме на какво ли не – от една страна в общината всичко е наред, а бъдещето идва още по-прекрасно. И аз се обърквам – в тази ли община живея?  
А други кандидати твърдят – нищо не е направено, нищо хубаво не се е случило, всичко е потънало в безвремие и разруха... И  се чудя – ние как въобще оцеляваме?
Чухме и много обиди – лични към отделни кандидати, както  и към управлението. Чухме как ще се закрива  „Обществен ред”, ще се закрие БКС и какво ли не.
Моето разбиране е, че не трябва да събаряме, нужно е  да надграждаме. Хората очакват „Обществен ред” да имат правомощия като полиция, това не може да стане.  Но категорично работата на този отдел на администрацията може да заработи по-добре. Това се отнася и до общинското предприятие БКС” – това заяви кандидатът за кмет от ГЕРБ Дамян Маринов.
 „Гласувайте за по-качествена работа на администрацията, за по-добър контрол във всички звена. Гласувайте за хора, които ще бъдат по-близо до вас” – призова Дамян Маринов.
На срещната присъства и народният представител от ГЕРБ Марин Маринов.
„За да бъде един кмет успешен, на първо място той трябва да бъде добър човек.  Познавам Дамян и знам, че той е добър човек. Винаги се е старал да откликва на проблемите на хората – отделни граждани, болни хора, спортни организации, неправителствени.... Такива са и хората, които той е приобщил към структурата на ГЕРБ. Много съм радостен да видя нови лица, които обогатяват нашата партия и са бъдещето на страната. Казвам го като млад човек, на когото беше даден шанс да представлява Софийска област в парламента. И като народен представител ви обещавам, че посредством Дамян гласът на Ботевград ще се чува и в Народно събрание. Изключително важно за една община е да има контактите, да знае как да стигне до централната власт, защото колкото и да е голям бюджетът на една община, той никога не стига да бъдат удовлетворени всички нужди на населението” – заяви Марин Маринов.
„Ситуацията във външно политически и вътрешен план не е много спокойна, но аз съм уверен, че ГЕРБ ще бъде в управлението на държавата. И  след ротацията ние ще предложим много по-работещи решения на национално ниво. А хора като Дамян и неговият  екип ще ги приложат на местно ниво. Затова ви призовавам в неделя да ги подкрепите, гласувайки с номер 7 в бюлетината” – заяви Марин Маринов.
Предизборната среща завърши с изпълненията на талантливата певица Любомира Вушева.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!