Д-р Илин Черняшки бе избран за председател на Общински съвет - Ботевград. Той събра 21 гласа "за" и 6 "против".


Освен неговата кандидатура, бяха направени още две предложения. Едното за Христин Савов, който в същото време бе предложен и избран за председател на петчленната комисия по провеждане на тайно гласуване за избор на предесетал на местния парламент. А другото бе за Дамян Маринов. Но и двамата си направиха отвод.


Първото заседание трябваше да води най-възрастният общински съветник. Тъй като Петя Кочкова отсъства, председателството пое Сашко Везенков.


Новият председател се обърна към кмета на община Ботевград, към кметовете на кметства и колегите си в Общинския съвет, поздравявайки ги за това, че са избрани от хората.


„Изборът е резултат от волята на гражданите от община Ботевград, изразена чрез вота проведен на 29 октомври и 5 ноември. На всички вас искам да пожелая здраве, мъдрост, много успехи и много работа в защита интересите на гражданите на нашата община и тяхното благоденствие“, каза още д-р Черняшки.Той обяви, че предстои провеждането на организационно извънредно заседание на 20 ноември, а редовното заседание ще се проведе, както е по правилник, последния четвъртък от месеца. С това Илин Черняшки закри тържественото заседание на новоизбрания Общински съвет – Ботевград, мандат 2023 - 2027 година.