Днес в мач от 1/16 финалите за Купата на България шампионът и носител на трофея Лудогорец Разград победи Балкан с 4-0 (1-0) и продължава в следващия кръг на надпреварата.


Преди мача, когато двата отбора излязоха за представянето си на обновения терен, бе съобщено, че Лудогорец дарява двайсет футболни топки на футболната школа на Балкан. От своя страна президентът на Балкан 1929 и треньор на мъжкия тим Иван Редовски подари на изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев, картина със символа на Ботевград – часовниковата кула.


Срещата, която бе очаквана дълго от феновете на футбола в Ботевград,  събра много зрители – със сигурност над хиляда, което не е виждано от години. Балканци започнаха прибрано и разчитаха на контраатаки, при една от които удар на Здравко Атанасов бе спасен от вратаря на гостите. В ответната атака Лудогорец откри резултата – Бърнард Текпетей получи дълъг пас зад защитата и навлезе в наказателното поле, където се освободи технично и хладнокръвно реализира.


В 56-ата минута Тодор Неделев удвои аванса на гостите. Халфът овладя технично топката в наказателното поле и я насочи в ъгъла на вратата на Балкан за 2:0. Малко по-малко от 20 минути преди края на мача резервата Руан Секо вкара и трето попадение за Лудогорец. Бразилецът получи успореден пас в наказателното поле и с шпагат прати топката в мрежата.


След това попадение при една от редките атаки на Балкан Павел Петков нанесе удар, който бе спасен от вратаря на Лудогорец. Гостите вкараха четвърто попадение в 81-та минута чрез бразилеца Рик Джонатан. Най-опасното положение пред вратата на Лудогорец дойде в последните минути, когато Емил Ангелов улучи страничната греда.  


Така Лудогорец очаквано демонстрира по-високата си класа и спечели с 4-0.