Вчера в Ботевград в среща от 1/16 финалите на турнира за Купата на България шампионът и носител на Купата Лудогорец победи Балкан с 4-0. Мачът предизвика небивал интерес от поне петнайсет години, на стадион "Христо Ботев" бяха дошли повече от хиляда зрители, и то не само от Ботевград.


Обстановката преди и по време на мача бе оценена високо от спортния директор на Лудогорец Георги Караманджуков. Ето какво каза човекът, отговорник за цялата спортно-техническа част в клуба от Разград.


"Очарован съм от начина, по който играчите на Балкан се опитаха да се противопоставят на нашите момчета. Изключително коректен мач. От това, което видях е явно, че Иван Редовски ги е научил на футбол, на нещата, които са част от истинския футбол.


Работил съм с Редовски, когато беше футболист в Смолян, тогава бяха изпълнителен директор. Много е трудолюбив, той е човек, отдаден изцяло на футбола. И се надявам - на базата на това, което видях днес, и с помощта на общинското ръководство, че в най-скоро време Балкан Ботевград ще бъде част от професионалния футбол. Пожелавам му го искрено. На българския футбол са нужни такива хора като него.


Цялата обстановка по време на срещата бе празнична. Теренът бе отличен. Адмирации за Балкан, за ръководството на общината и на всички, които имат заслуга за това. Всичко това се получава с общи усилия. Аз също съм работил в малък клуб - 15 години бях изпълнителен директор на Родопа Смолян, затова знам, че това са най-тежките и най-трудни неща.  Знам още, че истинският футбол е аматьоорският, там се играе с душа и сърце. Затова още веднъж поздравявам всички - хората на Балкан, допринесли са отличните условия за този мач.


 Жестът, който нашите футболисти направиха (подариха 20 футболни топки за децата и юношите на Балкан), бе  към най-малките, които със сигурност в този мач видяха част от своите идоли. Ние, хората от Лудогорец, сме видяли много неща, имаме над 140 мача в Европа. Това е начинът да бъде разпалена страстта на подрастващите към футбола.


Ние всяка година с нашите спонсори организираме през лятото лагер за деца от цялата страна. Поемам ангажимент, че през следващата година ще включим и четири-пет деца от Ботевград. В продължение на една седмица те са на пълна издръжка, която се поема от спонсорите. И накрая всички си тръгват с пълна екипировка от Лудогорец.


Още веднъж искам да подчертая: впечатлен съм от организацията, ог терена и от отношението и поведението на всички по време на мача Балкан - Лудогорец.