Ключовите изяви на Александър Везенков при ценната победа на Сакраменто Кингс срещу Голдън Стейт Уориърс със 124-123 не останаха незабелязани и от Иво Иванов. Известният журналист и писател обърна внимание на представянето на българския национал, който изигра основна роля за класирането на „кралете“ в Топ 8 на новия турнир в НБА. Иванов използва своя Facebook профил, където сподели, че се надява крилото най-после да е спечелило доверието на Майк Браун.


  „Сашо беше просто феноменален днес в ключовия мач срещу Голдън Стейт. Влезе в игра 12-ти подред в ротацията чак час и половина, след като мача бе започнал. Необяснимо защо не игра дори една секунда през първото полувреме и отборът му падаше със 17 точки."


Според всички неписани закони би трябвало да е почти невъзможно да влезне в ритъм в подобна ситуация, но... oт момента, в който стъпалата му докоснаха паркета, отборът му сякаш се промени. Сашо бе навсякъде: защита, нападение, пробиви, тройки, чадъри, асистенции, хокейни асистенции, ключови борби под коша, заслони, капани, чадър на Стеф Къри...двамата коментатори - Стан Ван Гънди и Браян Андерсън полудяха. Казаха, че собственоръчно е обърнал мача и че е във вихъра на всичко, което се случва на игрището. Стан Ван Гънди не спря да се възхищава на защитата му, а в един момент Андерсън изкрещя че това е мачът на Везенков.“


 „Сашо не излезе дори за една секунда в четвъртата част и според мен това е така, защото Майк Браун разбра че това е единственият начин отборът му да спечели. Най-важната статистика днес беше коефицентът на Сашо, който за кой ли път беше най-високият в отбора - плюс 17. Това е още по-многозначително, защото преди да влезне в игра Сакраменто падаше със...17 точки. Дано, дано, дано най-после да е спечели доверието на треньора си и да му се даде възможност да покаже на целия баскетболен свят неизчерпаемия си арсенал. Върнах мача и записах няколко момента...вслушайте се в коментаторите, които са изключително уважавани в баскетболните среди“, гласеше написаното от Иванов.