Шахматисти от цялата страна участваха в шахматния камп, който се проведе от 24 до 26 ноември в Боровец. Събитието бе организирано от шахматен клуб “Великова“ с президент Габриела Великова.  


И Шахматен клуб “Балканъ“ имаше свой представител в кампа - Богдана Дикова. Освен лекциите, за малките шахматисти бяха организирани различни забавления –викторина, дискотека, посещение на басейн. Участниците имаха възможност да премерят сили в турнира по ускорен шах. Богдана Дикова се класира първа и спечели златен медал в категория си – момичета до 14 години. 


Богдана е на 13 години. Започва да тренира при Галин Иванов преди 1 година и вече има доста отличия от шахматни турнири за деца. Заедно със Симеон Владимиров – 11 г. и Едоардо Узунов – 12 г., са гръбнакът на детския шахмат в Ботевград.


Предстои участие на шахматен клуб “Балканъ“ в последните за годината турнири. На 9 декември детският отбор ще се състезава в турнира за ,,КУПА Ан Пасан", а мъжете - в турнира за купа "Сердика" в София. И двете надпревари са в дисциплината ускорен шах и са акредитирани за международно ЕЛО.