На днешното редовно заседание местният парламент избра свои представители в три важни комисии към общинската администрация.


Д-р Веселка Златева, д-р Христо Желазарски и д-р Цветелина Владимирова попълват състава на комисията за разглеждане на заявленията за финансово подпомагане на граждани с изключително тежки здравословни проблеми.  В тази комисия влизат двама представители на общинската администрация и един на неправителствена организация на онкоболните. 


На база постъпилите заявления комисията разпределя средства, предвидени в общинския бюджет за животоспасяващо лечение на граждани. Те са около 30 000 лева. “Всеки път, когато има някакво извънредно обстоятелство, засягащо един или повече граждани, Общинския съвет е взимал решение за допълнително финансово подпомагане на нуждаещите се“, обясни кметът Гавалюгов.


В комисията за финансово подпомагане на граждани на община Ботевград за извършване на дейности по асистирана репродукция на безплодие влизат: д-р Петър Анастасов, д-р Цветелина Владимирова и д-р Елица Петрова. В тази комисия също има представител на общинската администрация. В състава й влиза акушер-гинеколог от МБАЛ Ботевград.  


За подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми също има определен бюджет – 20 000 лева. Средствата – до 2 000 лева, се отпускат по ясно разписан регламент.


За членове на комисията по установяване на жилищни нужди и настаняване под наем в общински жилища бяха избрани общинските съветници Васил Василев и д-р Железарски. Първоначално постъпилото предложение бе д-р Веселка Златева да влезе в тази комисия, но тя си даде отвод и предложи Васил Василев, като се мотивира, че трябва да има приемственост, а той е млад човек и ще се справи като член на тази комисия.