Благотворителната инициатива “Българската Коледа“, която се провежда под егидата на президента на Република България дари мобилен кувьоз BabyPoD 20 за нуждите на неонатологичния сектор към АГО на МБАЛ Ботевград. 


“Много дългоочакван мобилен кувьоз с всички възможности за транспорт на дете. Това ще облекчи действията ни при спешните случаи. Дано не се налага да го ползваме често. Досега транспортът се извършваше в дървен кувьоз от преди 50 години, в който слагахме топла вода в шишета. Въпреки това, слава богу, до момента не сме имали инциденти“, обясни д-р Стойна Петрова – завеждащ детско отделение в МБАЛ Ботевград.


“Това е първото дарение от инициативата “Българската Коледа“. Болницата заяви нуждите си от такъв кувьоз и го получи. Новата апаратура ще подобри транспортирането на новородени със здравословни проблеми“, каза управителят на МБАЛ Ботевград Орлин Цветков.


Към момента в ботевградската болница са родени 259 бебета. И тази сутрин на бял свят се e появило момченце – второ дете в семейството на нашите млади съграждани Силвия Величкова и Борис Петров. Също като по-голямото му братче, то се e родило със секцио, извършено от д-р Шуманов и д-р Георгиева.