Никой друг работодател не се грижи така за хората си като проф. Цоло Вутов, споделят бивши служители


За поредна година над 550 пенсионери от Рудодобивен комплекс „Елаците“, гр. Етрополе, ще посрещнат коледните празници с радостното чувство, че компанията, за която са работили, не ги забравя.


Дружеството е осигурило за всеки от тях финансова подкрепа, съобразена с кризата и растящата инфлация. Помощта за бившите служители и работници е част от социалната политика на компанията.


„Никой друг работодател в света не се грижи така за служителите си, както проф. Цоло Вутов. Винаги получаваме подкрепа за празници“ – споделя Пламен Гергов, който от 13 години е пенсионер. Той си спомня с много добро чувство и за работата си в предприятието като шофьор на тежкотоварен автотранспорт. Гергов е благодарен и признателен за отношението на ръководството на Група ГЕОТЕХМИН към работещите и към пенсионерите. Споделя, че дарението ще му помогне да зарадва внуците си с хубави коледни подаръци.


Иван Вълков също е бил шофьор на рудника – от 1989 г. до 2017 г. „Започнах с управлението на 40-тонен „Белаз“, след това карах самосвали O&K и през последните 11 години – 130-тонен Белаз“. На въпроса удовлетворен ли е от заплащането и как се справя финансово като пенсионер, отговаря  кратко: „Да“.


Румяна Иванова е пенсионер от 3 години, има 19 години стаж в рудника. „Удовлетворена съм от пенсията“ – казва тя и допълва, че с коледните пари ще купи и подаръци за близките си. А бившият и колега Светослав Праматаров, с 34 г. стаж като булдозерист, твърди, че с парите за Коледа ще отиде на СПА.


„Не знам да има друг работодател, който да дава дарение на пенсионерите си за празниците“ – казва Станчо Кръстев, който е работил 36 години в рудник „Елаците“.


Пенсионерите от Елаците-Мед изказват благодарности към ръководството на компанията. Тази седмица екип на 


дружеството ще продължи даренията. 


Източник: RNEWS BG