Подписката на собственици на имоти в Зелин е внесена в общинската администрация. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов пред местните медии днес. Исканията, поставени в нея, ще бъдат коментирани на среща, която ще се проведе на 19 декември /вторник/ от 18 часа в зала “Ботевград“.  Общинското ръководство е отправило покана към представители на ЕРМ Запад и “ВиК София“ ЕООД да присъстват на срещата, тъй като основните проблеми във вилната зона са свързани с електроснабдяването и качеството на водата. 


“Ще разискваме всички проблеми, изложени в писмото, и ще информирам хората за всички процедури, докъде са стигнали“, съобщи кметът Иван Гавалюгов.


Градоначалникът информира още, че на предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде разгледана докладна записка, в която предлага назначаването на организатор дейности в най-големите вилни зони в общината – Зелин и Чеканица.


“Това ще е лице, пряко ангажирано с проблемите на Зелин и Чеканица. Идеята е неговото работно място ще бъде във вилна зона Зелин, за което вече съм информирал, че сме водили директни разговори с Ловчанския митрополит, като собственик на църковния имот, в който има подходящо помещение, което можем да използваме за тази цел. Така че от януари месец, след процедура по избор от страна на живущите във вилната зона, ще назнача служител в общинската администрация, който пряко ще се занимава с въпросите и проблемите на вилните зони, които почти се слели вече. Надявам се по този начин, наистина в чисто оперативен порядък, хората да имат един по-непосредствен контакт с общински служител, не че до момента не са имали тази възможност, който бидейки на терен, по-адекватно и своевременно да съдейства за решаване на възникнали проблеми и въпроси от всякакъв характер“, коментира Иван Гавалюгов. 


Номинациите за организатор дейности във вилните зони на Ботевград ще бъдат направени по примера за номинациите за кметски наместници през 2015 год. – внася се предложение в общинската администрация, подкрепено от 20 живущи във вилната зона. Въпросният кандидат ще трябва да заяви, че желае да заеме тази длъжност. 


“По постоянен адрес в Зелин живеят около 250 жители, а по настоящ – малко над 300, но реално живеещите, които не са си променили постоянния и настоящия адрес, са над 1 000. Цитирам по памет. Много от живущите там са ботевградски жители. Ще помислим как да им  дадем възможност също да участват в избора“, каза още кметът Гавалюгов.