От 15 до 17 декември Пловдив бе домакин на международен турнир по Кик бокс в стиловете Пойнт-файтинг, Лайт-контакт, Кик-лайт контакт и К1. Битките се проведоха в спортен комплекс „Сила“, като на татамито и ринга се състезаваха кикбоксьори от 45 клуба от България, Турция, Босна и Херцеговина и Хърватия. Организатори на „Top Ten Plovdiv Open“ бяха клубовете „Стар Тийм“ и „Бултрас“ със съдействието на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай.


В надпреварата на татами победители са организаторите от софийския СК „Стар тийм“. Втори се класира СК „Масару“ (София). Трети се наредиха кикбоксьорите на Ботевградския кикбокс клуб „Балкан Файтърс“, които завоюваха общо 23 медала с 16-ет състезатели:  9 златни, 7 сребърни и 7 бронзови медала.


Иван Вушовски дебютира с изключително представяне. И в двата стила, срещите на Иван приключваха с нокаут на противниците му. На финала в стил лайт контакт, Вушовски победи силен играч на „Стар тийм“ с технически нокаут. Той заслужено грабна две злата.


Георги Петров в категория +89 кг завоюва златен медал при Юноши младша възраст в стил Лайт контакт, а бронз - в Кик лайт.


Цветелина Георгиева взе участие в категория девойки старша възраст -60 кг. Тя 


показа, че няма конкуренция и в кикбокса, като взе първите места в стил кик-лайт и в стил лайт-контакт. Освен двата златни медала, тя бе наградена с две купи за индивидуално представяне.


Павел Василев спечели златото в категория мъже в тежката +94 кг в стил лайт-контакт. В стил Кик лайт Павел загуби финалната среща от състезател на Пловдивския „Топ Файтърс“ и остана на второ място. Той също получи индивидуална купа.


Добри Иванов стигна до финалите в категория -79 кг в стил Лайт-контакт при Юноши младша възраст и се изправи срещу изключително опитен състезател от „Стар Тийм“ - София. Упоритостта и постоянството на Добри  му донесоха златото в тази категория. В същата категория на стил Кик лайт Добри спечели сребърен медал. И той си тръгна от състезанието с индивидуална купа.


Владимир Коцев, който се състезава в категория -57 кг - Юноши младша възраст, направи зрелищен дебют в този турнир, стана първи в стил Кик-лайт контакт, като предложи на зрителите зрелищен финал завършил с нокаут на противника. В стил Лайт късметът му определи за опонент национален състезател, който го победи и така Владимир остана на трето място.


Цветан Енев дебютира на този турнир в категория +89 кг - Юноши младша възраст, в стил кик-лайт контакт. Той е бивш състезател по таекуон-до ITF. Цеци не остави никакъв шанс на конкуренцията. Убедително стана първи в своята категория. В стил Лайт контакт Енев постъпи изключително спортсменски към своя съотборник Георги Петров, с който се срещнаха на финал в категория юноши +98 килограма. Той отстъпи на финала и така съотборника му Петров спечели златото, а Енев остана втори в този стил и категория.


Момчил Пенев взе участие при юноши младша възраст в стил Лайт и Кик-лайт контакт в категория -79 кг. В двата стила отстъпи на финалите и остана с два сребърни медала.


Мартин Василев загуби на полуфинал от опитен състезател на домакините и остана с бронз в категория +63 кг. на Лайт контакт.


Георги Христов в стил Кик лайт категория +63 кг при юноши младша възраст, Тонислав Цанков в стил Лайт контакт до 52 кг. и Златьо Димов също Лайт-контакт, но в категория до 63 кг., спечелиха също бронзови отличия.


Цветомил Орлинов в категория -69 кг. След тежки срещи стигна до финал, но не можа да победи опитния състезател от "Стар Тийм" - София.


Добромир Иванов в категория +63 кг, - юноши младша възраст. Той стигна до финал, водеше през цялото време срещата, но след контузия в средата на втория рунд не успя да продължи срещата и остана на второ място.


Теодор Нейчев в категория +89 кг, показа добра игра, но малко не му достигна да се добере до медалите.


Мариян Ганчев, който също показа добра игра, не можа да стигне до почетната стълбичка.


В общото класиране по медали България зае първо място с 198 златни, 198 сребърни и 240 бронза. Втори са кикбоксьорите на Хърватия с актив от 7 златни, 9 сребра и 5 бронза. Трети се наредиха представителите на Турция с 5 златни, 1 сребърен и 1 бронз.


Треньорът  на „Балкан Файтърс“ - Габриел Витков, на който предстои дипломиране в НСА „Васил Левски“ със специалност Треньор по бокс и кик-бокс сподели: „Доволен съм от представянето на всички. Направиха много добри мачове, които не са изненада за мен, познавайки качествата на повечето състезатели. Един отличен състезател трябва да има талант,  воля, търпение и стабилна психика. Много от тях са добре подготвени физически, но им трябва много практика, която да изгради стабилната психика и да ги прави победители.“