На 8 ноември Общинската организация на БСП в Етрополе проведе своята втора конференция, която беше подготвена да бъдат разгледани проекто-документите за предстоящия конгрес на Партията, но в хода на работата се наложи да се решават и организационни въпроси.
Гост на конференцията, като представител на Висшия съвет на БСП беше Цанко Маринов.
В обширен доклад председателят на Общинския съвет на БСП Станка Димитрова направи анализ на основните документи, които предстои да приеме предстоящия Конгрес на Партията. На критичен отчет беше подложена организационната дейност на Общинската организация, както и броя и състава на основните партийни организации.
Думата взеха 7 от присъстващите на конференцията делегати.
За делегати на Конгреса на Партията бяха избрани Боряна Керемидска и Станка Димитрова. Боряна Керемидска беше определена да бъде предложена за избирането й от Конгреса за член на Висшия партиен съвет, както и  досегашният председател на БСП Сергей Станишев да бъде преизбран отново на този пост.
Поради това, че избраната на предишната конференция за член на Общинския съвет Емилия Фердинандова на практика не е участвала въобще в неговата работа, конференцията взе решение да бъде освободена и на нейно място избра Георги Христов Георгиев.
В последния момент Боряна Керемидска си подаде оставката като член на Общинския съвет и на нейно място беше избран Борис Марков Йолов от Ямна.