Тази вечер в мач от група К на турнира за Купата на ФИБА Европа Балкан прегтърпя поражение като домакин от участника в испанската Лига Ендеса Билбао Баскет. Резултът е красноречив за превъзходството на гостуващия тим - 62-94 (15-20, 17.23, 15-32, 15-19).


 


Билбао баскет доминираше през целия мач, водеше в резултата близо 36 минути. Стигна се само до едно равенство. Испанският тим властваше под коша, където вкара 46 точки спрямо 20 на Балкан по този показател.  Има 16 точки от втори шанс срещу 6 на Балкан. Испанският отбор наказа грешките на Балкан с 29 отбелязани точки, домакините имат 7 от грешки на съперника. И още един показателен резултат - Билбао вкара 22 точки от бързи атаки срещу само 5 на Балкан.


 


Капитанът Димитър Димитров бе най-добър за домакините, като отбеляза 19 точси, овладя и 8 борби под двата коша.  Трима баскетболисти са с по 11 точки - Мартин Сотиров, Йонас Бергстедт и Илиян Пищиков.  6 точки вкара Георги Герганов, с 4 е Михаил Гавазов, не можаха да се разпишат Майки Диксън и Николай Грозев.


 


За Балкан не игра Йордан Минчев. Треньорът Небойша Кнежевич каза, че Минчев има определени проблеми и очаква резултата от медицинските изследвания, за да види какво е лекарското заключение. Надявам се да не е сериозно, допълни Кнежевич след мача.


 


За Билбао най-резултатен с 25 точки бе американският гард Адам Смит. С 13 е естонският баскетболист Кристиан Куламяе, с 12 завърши Алекс Рейес, 9 има Саша Килеа-Джоунс.