На 7 февруари Балкан изигра последната си среща от група К на турнира за Купата на ФИБА Европа - гостуването на първия в групата тим на Билбао Баскет.  Нашите остъпиха с 90-63 (24-23, 18-15, 35-14, 14-12).


 


Баскетболистите на Балкан изиграха добро първо полувреме - в края на първата четвъртина на два пъти повеждаха с точка разлика, тази част завърши 24-23 за Билбао, поддържаха солидна игра и през втория период, след който отстъпваха с 4 точки - 42-38. 


 


Сринаха се през третата четвъртина, в която не можаха да спрат високите по 215 см центрове на Билбао Тригви Хлинасон и Йоргос Цалмпурис. В последната четвъртина играха по-добре, резултатът от нея е 14-12. По 13 точки за Балкан вкараха Йордан Минчев и Илиян Пищиков, с 11 е Мартин Сотиров, 10 има Сюприйм Хана, със 7 е Николай Грозев, Димитър Димитров завърши с 5, но той твърде рано натрупа четири лични нарушения. За Билбао Баскет с по 13 точки са Хлинасон и Рейес, с 10 е Цалмпурис. 


 


Въпреки загубите във втората фаза, представянето на Балкан в турнира може да се приеме за сравнително успешно. Тимът преодоля първата фаза, но отборите в група К на втория етап бяха значително по-класни.


 


Отборът на Билбао Баскет, който е участник в испанската Лига Ендеса, е с несравнимо по-голям бюджет от този на Балкан. Залата,  която играе домакинските си мачове - Билбао Арена, освен че е много красива както отвън, така и вътре, е с капацитет 10 014 седащи места. Те са разделени на няколко сектора, в които билетите са с различна стойност - от 9 до 33 евро.


 


За следващата фаза на турнира - четвъртфиналите, от група К се класираха Билбао Баскет като първи и Порто като втори. Съперник на Билбао е полският Легия Варшава, а на Порто - турският Бахчешехир. Мачовете са на 6 и 13 март.