Кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров и Председателят на Общински съвет - Етрополе г-жа Боряна Керемидска участваха в два поредни дни на Регионалните делегатски заседания, организирани от Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/.


Срещата се проведе на 9 и 10 януари в гр. София и на нея кметовете обмениха опит, обсъдиха добри и лоши практики, очертаха своите приоритети и разискваха програмите за финансиране.


Европейското финансиране дава изключителни възможности за общините, но умелото управление на тези възможности остава сериозно предизвикателство за общинските ръководства, коментира в своето експозе кметът на община Белица и член на УК на НСОРБ Радослав Ревански на срещата на кметовете и председатели на общински съвети от Югозападния район.


Кметът на Столична община Васил Терзиев, който е символичен домакин на регионалното делегатско събрание на Националното сдружение на общините в Република България, приветства участниците във форума.


Столичният кмет пожела на своите колеги здраве и много успехи в личните и обществени дела през новата година.


На форумът бяха избрани четирима представители на Югозападен район, които ще бъдат част управителния съвет на Сдружението. През февруари месец ще се проведе Общо събрание на НСОРБ, на което предстои да бъдат избрани и ръководните органи.