Конкурсът “Етрополска литературно-музикална зима“ е традиционен, организира се всяка година от Община Етрополе и Народно читалище “Тодор Пеев – 1871“. Провежда се в следните категории – Поезия, Проза, Хумор и Песни от местни творци. Участниците се състезават в три възрастови групи – деца до 6 клас, деца 7-12 клас и възрастни. 


Тази година за първи път се проведе онлайн гласуване в раздел “Поезия“, като участващите творби бяха публикувани на интернет страницата на Народно читалище “Тодор Пеев“. Те се състезаваха за наградата на публиката. Също така, с цел разширяване и популяризиране на конкурса извън община Етрополе, организаторите бяха предвидили две специални награди за участници от региона. Едното отличие за гостуващ автор отиде при ботевградския поет Симеон Ангелов за стихотворението “Бог прощава…“. Той получи грамота от кмета на община Етрополе – инж. Владимир Александров, и парична награда.  


Симеон Ангелов за първи път участва в конкурса “Етрополска литературно-музикална зима“. Поетичната творба, с която се представи, е публикувана в стихосбирката му “Кехлибарената стая“.


 


БОГ ПРОЩАВА...


„Никой няма да пита какво е било времето,


а защо са мълчали поетите му.”


Бертолт Брехт


 


От „облаците“ вечно ми тежи,


застинали над мен като олово.


От завист, некадърност и лъжи


умира поетичното ми слово!


 


Дали е трудно да не бъдеш остров,


а океан от чувства и мечти -


в душата без коварство и жестокост,


без студ?!... Над мен оловото тежи!


 


Лъжливи устни, пясъчни очи...


в сърцето парещи следи оставят!


Човекът бе готов да им прости,


поетът в мен, обаче, не прощава!