Две са получените заявки за домакинство на купата на България при мъжете.  Крайният срок бе 10 февруари.


Турнирът ще е в периода 14-18 март, като в него ще вземат участие първите 8 отбора в класирането след изиграването на първите два етапа от размененото гостуване, които приключват в петък с мачовете от XXII кръг.


Желаещите да приемат турнира са Миньор 2015 и Черноморец, като условието на перничани е да влязат в топ 8. В момента те са на 11-то място и шансовете им да играят в четвъртфиналите на надпреварата минават през задължителна победа във Варна и благоприятно развитие в останалите срещи.

Интересното е, че и двете зали, където играят своите домакинства от началото на сезона двата тима - "Борис Гюдеров" и "Бойчо Брънзов" не отговарят на изискванията според чл. 10 на Правилата за провеждането на турнирите за купите при мъжете и жените приети с Решение №23 от 20.12.2023 на заседание на УС на федерацията. Той гласи следното:


10.1.Във връзка с изпълнение на изискванията на Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия, Финалният турнир за Купа България може да се проведе само в следните зали: „Колодрума“ Пловдив, „Арена Самоков“, „Дворец на културата и спорта“ във Варна, „Зала Универсиада“ в София „Арена Армеец в София, „Арена Ботевград“, „Триадица“ в София, „ Арена Асарел“ в Панагюрище, „Общинска“ в Стара Загора  и „Младост“ в Монтана.


Част от тях са само за състезанията при жените, а иначе Домакинството може да бъде определено от Президента на БФ Баскетбол, ако няма подадена оферта за домакинство, която отговаря на изискванията на настоящата Наредба.

В Бургас все пак може да се проведе турнирът за купата тази година, но той трябва да е в "Арена Бургас", където обаче няма кошове и за полуфиналите и финалните двубои миналия сезон трябваше да се пренасят спортните съоръжения от зала "Бойчо Брънзов".


 Според информацията, която има BGbasket.com ще се изчакат мачовете в петък и тогава ще се решава кой ще приеме купата, като може да е и на неутрален терен.