В събота, 17 февруари стартира пролетният дял от първенството на футболната Югозападна трета лига. В първия кръг Балкан ще бъде домакин на ФК Кюстендил. Срещата е от 14.00 ч. на игрището на Герена.


"По време на подготвителния период направихме това, което трябваше - вдигнахме натоварването, изиграхме нужния брой контролни срещи. Надявам се да сме готови", каза днес треньорът Иван Редовски.


"Кюстендил винаги е неудобен съперник за нас, играе с много агресия. Въпреки че го победихне на старта на шампионата, утрешният мач ще бъде доста по-различен от този през август - продължи Редовски. - Напуснаха ни двама играчи - Калоян Бонев, който премина в ОФК Костинброд, и Александър Асенов, за него все още не е известно дали и къде ще продължи.


Имаме 7 нови попълнения плюс две момчета от юношите на Балкан - Георги Стефчов и 15-годишният Цветомир Борисов. Останалите също са млади футболисти - Алексей Раданов и Сергей Пенин от юношите на Славия до 19 години, Кристиян Георгиев от Марек, Алекс Маринов от Витоша.


Взехме и вратар - Николай Николаев от Миньор Перник. От няколко дни на проби е украинският нападател Марат Гареев, който есента игра в Рилски спортист. Все още обаче нямам трайни впечатления от него.


Имаме обигран състав от доста време и се надявам и новите играчи да се включат добре", завърши Иван Редовски.