„Четири дни преди петото издание на традиционния шахматен турнир по ускорен шахмат за ,,Купа Ботевград"  местата вече са заети, а участници от всички краища на страната продължават да искат да се записват. Поради огромния интерес ще бъдат монтирани допълнителни места, за да бъде удовлетворен интересът на шахматистите”- това заяви днес пред журналисти  Дамян Маринов, един от  президентите на Шахматен клуб „Балканъ”, който е организатор и домакин на проявата.
Галин Иванов, треньор и състезател на ботевградския шахматен клуб,  съобщи, че участие  в турнира ще вземат  реномирани шахматисти:  международните майстори Сашо Николов, Димитър Мархолев, както и фиде майсторите Георги Филев, Петя Караиванова, която е участник на световни и европейски първенства. За „Купа Ботевград” ще се състезават и много силните Павел Янев, Мирослав Милчев и Стоян Иванов.
„Редом до такива шахматисти за пръв път ще застанат и децата на шaхматен клуб ,,Балканъ", които ще премерят сили с големите. Очаква се грандиозен шахматен празник в Ботевград.” – заяви  още Дамян Маринов.
Турнирът по ускорен шах за „Купа Ботевград” ще се проведе на 16 март, събота в пенсионерския клуб „Детелина” на площад „Незнаин воин”.  Откриването е в 9 часа, а награждаването на победителите е от 17.30 часа