Според обновената за март класация на Международната шахматна федерация – ФИДЕ, трима млади шахматисти от ШК “Балканъ“ вече имат шахматни коефициенти. Това са Богдана Дикова, на 13 години, Симеон Владимиров, на 11 години, и Едоардо Узунов, на 12 години. 


През последната една година те взеха участие в редица престижни турнири и завоюваха призови места. Благодарение на своята невероятна игра и постигнати високи резултати Богдана получи ЕЛО от 1471 точки и зае 25-то място в ранглистата за момичета, Едоардо Узунов – ЕЛО от 1571 точки, и Симеон Владимиров – ЕЛО от 1512 точки, като двамата заеха съответно 58-мо и 73-то място в ранглистата за момчета.  


Получаването на шахматните коефициенти е поредното признание за успехите на децата от ШК “Балканъ“, а заслугата те да настъпват уверено в елита на шахмата е на техния треньор Галин Иванов. Да им пожелаем успех и на големия турнир по ускорен шах за купа “Ботевград“, който ще се проведе на 16 март в нашия град. Вчера стана ясно, че в надпреварата ще има и международно участие.