В понеделник от Ботевград ще започне изкърпването на уличната мрежа в общината, ако атмосферните условия са благоприятни и позволяват извършването на този вид ремонтни дейности. Приоритетно ще се ремонтират дупките по булевардите и улиците с интензивно движение на моторни превозни средства. Големите дупки ще се запълват по стандартната технология, при която асфалтът се изрязва, а малките – по съвременния метод “печматик“. 


Една от опасните дупки, която тормози водачите, се намира на кръстовището на улиците “Божко Божилов“ и “Цар Иван Шишман“. От общинско предприятие БКС обясниха, че е направен оглед на улиците в града и че знаят за въпросната дупка. Тя също е предвидена за приоритетно изкърпване. 


Днес приключи разширяването на пътя покрай Жабешкото блато в “Зелин“. Надлъжната част от него бе насипана и профилирана с фрезован асфалт, за да минават автомобили и в двете посоки. Пътят покрай Жабешкото блато се използва като алтернативен поради мащабния ремонт на главната улица “Акад. проф. д-р Асен Златаров“ във вилната зона на Ботевград.