Традиционната надпревара ще се проведе на 01.04.2024 на помощното игрище „Герена“ В състезанието ще се срещнат 6 футболни формации, разделени в 2 предварителни групи.


Откриването на възпоменателния турнир ще започне в 9.30 ч. и ще се състои на тренировъчния терен с изкуствено покритие „Герена“. Първите три отбора ще получат купа и медали, осигурени от БФС. За всеки участник в турнира е предвидена грамота. В края на турнира организаторите са предвидили и индивидуални награди.


Гвоздеят в надпреварата ще бъде демонстративната среща между новосформирания отбор на Балкан девойки и връстничките им от елитния Бароко София.


Васил Редовски – Редака е легенда на ботевградския и мездренски футбол. Той е рекордьор по участия и голове в „Б” група – в биографията си  записва невероятните 489 мача и 128 гола. Според статистиката на БФС за „Б” група, това го нарежда на 4-то място във вечната ранглиста с рекорден брой мачове и на 9-то място в ранглистата за голмайстори.


Името му е записано със златни букви в славните страници на ФК Балкан, с чиято фланелка той изигра рекордните 422 мача, в които е отбелязал недостижимите 80 гола. През 1985г. получава званието „Майстор на спорта”. Гениалният футболист оставя ярка следа сред футболните среди не само в Ботевград, но и в Мездра и Враца, където защитава цветовете на „Локомотив“ (Мездра) и „Ботев“ (Враца). Сърцатият футболист е желан от редица български футболни грандове, но остава подвластен на максимата, която винаги следва, че камъкът си тежи на мястото.


След края на състезателната си кариера, Редака, както е известен, не оставя родния Балкан и е старши треньор за няколко сезона. Васил Редовски е роден на 28 март 1955 г.. За него нямаше тайни във футбола, раздаваше се до последния дъх и правеше чудеса на терена, знаеше как да побеждава. За съжаление, съдбата ни показа, че дори и лъвските сърца спират да бият. За един от най-обичаните спортисти на Ботевград ще разказваме на децата и внуците си, а те на следващите поколения. Ще им разказваме за добрия човек, вездесъщият футболист, вдъхновяващата личност, лидерът, вождът, капитанът, пазителят на Балкан.