Прекрасното време и отличната организация на поредния турнир за деца в памет на легендарния футболист на Балкан, Локомотив Мездра и Ботев Враца - Васил Редовски, се превърна в истински футболен празник. В него взеха участие 6 отбора, които бяха разделени на 2 групи. - Балкан, Ракитин Трудовец, Спартак София, Правец, Ботев 57 София и Белмекен Костенец.


В едната предварителна група на първо място бе отборът на Балкан Ботевград. На полуфинала момчетата на Балкан победиха тима от Правец. И на финала се изправиха срещу столичния Ботев 57.


Финалният мач бе доста оспорван,  победата с 3-2 спечели тимът на Ботев 57. С него като треньор работи футболистът от мъжкия тим на Балкан Павел Петков.


С бронзовите отличия е друг тим от столицата - Спартак, в който треньор е друг играч от мъжкия отбор на Балкан - Димитър Руйчев.


Призьорите получиха купи и медали, връчени им от председателя на Общински съвет Ботевград д-р Илин Черняшки. Всички участващи отбори получиха грамоти за своето участие.


За първи път в програмата на турнира бе включен демонстративен мач между девическите отбори на Балкан и столичния тим Бароко.


Имаше и индивидуални награди, връчени от общинския съветник Тихомир Найденов. За най-добър вратар бе определен Светослав Огнянов от Балкан. Голмайстор на турнира с 8 гола е Никола Врадимиров от Спартак. За най-добър играч пък единодушно бе решението наградата да бъде връчена на Авена Атанасова от отбора на победителите Ботев 57.