Само ден след като стана ясно, че Левски ще се опита да върне от Кипър Христо Йовов, Sportal.bg научи, че в списъка за селекция попада и друг емблематичен футболист играл за сините. Става въпрос за продадения преди година на израелския Апоел (Тел Авив) Елин Топузаков. Привличането на синия любимец, който се прочу с верността си към клуба, ще се осъществи при положение, че бъде разкаран играещия крайно неубедително чешки бранител Давид Бистрон, на когото се търси отбор в чужбина.

Договорът на Топчо с израелския тим изтича през лятото на 2009 година, което значи, че Левски има право да започне официални преговори с него след 1 януари. А според местната преса евреите са готови да се разделят със своя защитник.

Както е известно, през миналия сезон Топчо се представи на изклучително ниво в Израел и успя да спечели наградата на феновете за най-добър футболист на клуба. Напоследък обаче сърцатият бранител все по-рядко попада в стартовите 11 за Апоел. За да се стигне до конфузната ситуация от последните две срещи, в която Топузаков не записа дори минута игра.