Днес в Арена Ботевград юношите на Балкан до 19 години завоюваха Купата на БФБ. Във финалната среща те победиха Шумен със 106-81 (29-26, 21-16, 28-16, 28-23). И спечелиха трофея за втора поредна година.


 


Балкан - с треньор Мирослав Ралчев -  бе по-добрият отбор в този мач, въпреки че срещна сериозна съпротива от тима на Шумен. Момчетата на свързания и с Ботевград треньор Янко Янков показаха завидно израстване и бяха равностойни през цялото първо полувреме и в части от третата четвъртина. След това обаче не издържаха пред по-добрите действия на баскетболистите на Балкан.


 


Най-резултатен за победителите с 31 точки бе Александър Гавалюгов. Той има и 6 борби, 6 асистенции и 2 отнети топки, има най-висок коефициент на полезност. И бе избран за най-добър играч на финалния турнир.  С 23 точки и дабъл-дабъл от 11 борби е Иво Корестилов. Силно игра и Михаил Калинов, който реализира 18 точки и има 7 борби и 7 асистенции. С 13 точки е капитанът Стефан Михайлов, той овладя 7 топки под двата коша. С 8 точки е Кристиян Дялов, с 5 - Николай Нецов, 3 вкара Тихомир Николов, по 2 добавиха Кристиян Василев и Марк Шопов, 1 има Антоан Виденов.


 


За Шумен страхотен мач изигра Баръш Мустафа с 29 точки, с 12 е Станислав Бънков, 10 вкараха Окан Хасанов и Владислав Станев.


 


Медалите и купите на призьорите бяха връчени от изпълнителния директор на БФБ Филип Виденов.


 


В сайта balkan-basket.com моге да видите огромната фотогалерия на Мирослав Дойчев  от мача и награждаването.