Днес в среща от 32 кръг на Югозападната трета лига футболният отбор на Балкан претърпя поражение като домакин от тима на Левски II с 2-3. Въпреки загубата отборът остава на шестото място във временното класиране с 45 точки и баланс 12 победи, 9 равенства и 10 поражения. След успеха Левски II e осми с 43.


Младият тим на Левски започна много по-напористо и до 13-та минута водеше с 2-0 след доста неубедителни прояви на защитата на Балкан. В 35-та минута Певил Петков излезе сам срещу вратаря на сините, но би в него и не можа да намали.


Резултатът стана 1-2 след четвърт час игра от началото на второто полувреме. Дейвид Йорданов се възползва от греша в отбраната на Левски и отбеляза хладнокръвно.  Само три минути по-късно с гол на Валдемар Стоянов балканци изравниха и вече отправиха поглед и към успеха в този мач. Не успяха, не можаха да вкарат открилите се пред тях възможности. В последните десет минути Левски упражни натиск, първо улучи гредата, но в 85-та минута стигна до попедното попадение за 2-3.


В 17-та минута срещата бе спряна за около двайсет минути. След сблъсък с играч на Балкан в борба за висока топка падна на тревата защитник на Левски.  Бе си глътнал езика, който веднага бе изваден. Пристигналата линейка на Бърза помощ го откара в градската болница. След края на мача от щаба на Левски казаха, че момчето е добре.


В следващия кръг в сряда, 8 май Балкан отново е домакин - на Вихрен.