MSI определя двата си нови модела като "сензационни", но тъй като още не сме ги видели и пипнали лично, тук ще се съсредоточим върху фактите.

GX620 и GX720 са базирани на Intel Centrino 2, екипирани са съответно с 15.4" или 17-инчови екрани с висока резолюция, HDMI интерфейси и класни графични карти nVIDIA GeForce 9600M GT с 512MB собствена DDR3 видео RAM, съобщава PCworld.bg.

Споменатите характеристики, разбира се, не са нещо уникално за геймърския клас лаптопи, но в новите си модели MSI предлага и някои собствени технологии, които не могат да се видят другаде.

Едно такова решение е например Exclusive Turbo Drive Engine технологията, която дава възможност за бърз овърклок на машината само с натискането на един специален "Turbo" бутон, разположен над клавиатурата.

Близо до него е позициониран и бутона за ECO Engine технологията, която пък дава достъп до пет предварително зададени режима на работа: Gaming, Movie, Presentation, Office и, най-пестеливия, Turbo Battery.

Нов е и дизайнът на лаптопите, който е замислен така, че да е максимално удобен за геймърите и, както може да се види и на снимките, да хваща окото.

Сред другите характеристики присъстват и неща като мощна озвучителна система с два или с 4 високоговорителя и 1 суб-уфър (в модела GX720), вградено DVD Super Multi или (опционално) Blu-Ray оптично устройство и 2-мегапикселова камера.

Разликата между двата нови модела GX620 и GX720 е главно в размерите и броя на високоговорителите.