Завърши ремонтът на площад „Христо Ботев“ в Скравена.  Тази година традиционните възпоменателни чествания по повод гибелта на поета, революционер и патрон на нашата община - Христо Ботев, които се организират в селото на 2 юни, ще се проведат в нова обстановка. Вчера, на страницата „Кметство Скравена“ във Фейсбук, бяха качени направени с дрон нощни снимки на площада, някои от които публикуваме.


Както сме информирали, обновяването на площадното пространство, което е с площ около 8 000 кв.м., включваше: цялостна реконструкция на площадното пространство пред и около Паметник-костница на Ботевите четници, изграждане на паркоместа, нови озеленени площи и площи за почивка, подмяна на подземни съоръжения и комуникации, ново парково осветление, изграждане на нова отводнителна мрежа, както и пешеходна връзка между площада и сградата на кметството.


Ремонтът на площад „Христо Ботев“ в Скравена бе възложен от Община Ботевград на софийската фирма „АВ Билд“ ЕООД. Средствата в размер на около 790 000 лева бяха осигурени от целевата субсидия за капиталови разходи и от собствени приходи на Общината.


Снимки: Иван Иванов